"Možda je 1,5 odsto malo, ali je dovoljno da se podelimo": Nastavlja se rasulo u Narodnoj stranci, poslanika Stankovića zamenio poverenik

26.07.2023

19:56

0

Ova odluka je još jedna potvrda da u stranci Vuka Jeremića vlada potpuno rasulo

"Možda je 1,5 odsto malo, ali je dovoljno da se podelimo": Nastavlja se rasulo u Narodnoj stranci, poslanika Stankovića zamenio poverenik
Copyright Milos Tesic/ATAImages/Dimitrije Nikolic/ATAImages

Nakon što je potpredsednik Narodne stranke i šef njihovog poslaničkog kluba Miroslav Aleksić smenjen sa čela Izvršnog odbora partije, slična sudbina zadesila je i poslanika Đorđa Stankovića, koji zvanično nije više na čelu odbora u Nišu. 

Da ozbiljan haos vlada u ovoj stranci, govori činjenica da će njegovo mesto zauzeti poverenik Narodne stranke u Nišu Stefan Jovanović. 

A.K./ATAImages
 

Ova odluka je još jedna potvrda da u stranci Vuka Jeremića vlada potpuno rasulo, kao i da je ta partija spala na poverenike. Drugim rečima, vrh Narodne stranke se ponadao da će politički protesti opozicije ispuniti svoj pravi cilj i na nasilan način oteti vlast, pa je brže-bolje počeo da se otima oko državnih funkcija koje na legalan način ne mogu da dobiju.

Ubrzo je došlo i do unutarstanačkog sukoba, pa su sledbenici Aleksića i Jeremića otvoreno počeli da se vode krilaticom "možda je 1,5 odsto podrške koju imamo među glasačima malo, ali je dovoljno da se podelimo".

Posle najnovije čistke u Jeremićevoj stranci, Stefanu Jovanoviću mandat će trajati 120 dana i on neće biti kandidat za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Niš na sledećoj izbornoj skupštini. 

Takođe, iako je mandat Đorđa Stankovića istekao u februaru, on je smenjen svega nekoliko dana nakon što je niški odbor Narodne stranke javno podržao Aleksića. 

Podsetimo, od početka jula traje haos u Narodnoj stranci, tačnije od kada je Miroslav Aleksić najavio da će se kandidovati za predsednika ove stranke. Jeremić je nedavno raspustio Izvršni odbor te stranke na čijem je čelu bio Aleksić, a takođe je smenio Aleksića koji je bio dosadašnji predsednik odbora.

Predsedništvo Narodne stranke totalno je podeljeno, a prema podacima glasanja, protiv Aleksića bilo je 55 odsto, dok je protiv Jeremića bilo ostalih 45 odsto članova te stranke.

Od tada traje rat između Aleksića i Jeremića, a članovi i simpatizeri se dele između sebe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike