Vučič: U interesu nam je da auto-putevima budemo povezani sa Gračanicom, Prištinom, Tiranom...

26.07.2023

09:39

0

Mislim da je to jako važno, da budemo spojeni sa našom Gračanicom, ali i sa Prištinom, Tiranom, Dračem. To nam olakšava posao i napredak - rekao je predsednik

Vučič: U interesu nam je da auto-putevima budemo povezani sa Gračanicom, Prištinom, Tiranom...
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Presednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je još u okviru Berlinskog procesa 2014. godine, sa tadašnjom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o povezivanju Prištine i Niša auto-putem i istakao da Priština nije zainteresovana za to.

''Ja mislim da je to jako važno, da budemo spojeni sa našom Gračanicom, ali i sa Prištinom, Tiranom, Dračem. To nam olakšava posao i napredak, uvoz i izvoz robe i usluga'', rekao je on na otvaranju deonice Auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina.

Vučić je dodao da Srbija ima da izgubi mnogo više od tzv. Kosova.

''Mnogo više imamo da izgubimo nego Kurti. Imamo mnogo snažniju ekonomiju, ljudi žive mnogo bolje, naše plate su još malo pa duplo veće nego dole. Kada se poveća i prosvetnim radnicima, i medicinskim sestrama u septembru, pa potom i značajanom broju pripadnika vojske, to će se osetiti. Od kraja godine povećavamo i minimalac'', rekao je predsednik Srbije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike