Predsednik Vučić će danas prisustvovati konferenciji o projektu LIID: Sredstva će dobiti 145 jedinica lokalne samouprave

21.07.2023

09:13

0

Na konferenciji će učestvovati i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić

Predsednik Vučić će danas prisustvovati konferenciji o projektu LIID: Sredstva će dobiti 145 jedinica lokalne samouprave
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, biće održana danas, a u njenom radu će, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na konferenciji će učestvovati ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić.

Iz pres službe Vlade Srbije je najavljeno da će danas biti potpisan Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca. 

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra, a 145 jedinica lokalne samouprave će, u vidu granta, dakle bespovratno, dobiti sredstva koja će moći da iskoriste za razne projekte.

Reč je o projekima rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje  javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine.

Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike