Bisljimi priznaje da Priština nije uradila sve na deeskalaciji, ali je iznenađen što Borelj nije tražio ukidanje kaznenih mera

20.07.2023

08:47

0

Autor: I.K.

Bisljimi je rekao da Priština još nije primenila sve zahteve EU za smirivanje situacije na severu KiM

Bisljimi priznaje da Priština nije uradila sve na deeskalaciji, ali je iznenađen što Borelj nije tražio ukidanje kaznenih mera
Copyright Twitter/MiroslavLajcak

Glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da je iznenađen što još nema incijative iz Brisela za ukidanje EU mera prema Prištini.

On je nakon jučerašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom naveo da je za 25 odsto smanjeno prisustvo takozvane Kosovske policije u i oko opštinskih zgrada na severu pokrajine, kao prvi korak ka deeskalaciji situacije, prenosi Albanijan post.

Bisljimi je rekao da Priština još nije primenila sve zahteve EU za smirivanje situacije na severu KiM, ali je, po njegovim rečima, pokazala spremnost da to učini, i u tom smislu zatražio je veću posvećenost šefa diplomatije EU Žozepa Borelja u pravcu ukidanja mera.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je juče da je u Briselu imao odvojene sastanke sa glavnim pregovaračima dveju strana, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

"Razgovarali smo o dugačkom spisku pitanja vezanih za dijalog, počev od implementacije sporazuma od 27. februara i deeskalacije na severu KiM'', napisao je Lajčak na Tviteru.

 

 

On je dodao da će se razgovori nastaviti u narednom periodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike