Nedelja sa predsednikom: Vučić objavio pregled aktivnosti i istakao vest koja ga je najviše obradovala

16.07.2023

09:36

0

Autor: I.K.

Dok se priprema za teške sastanke, nastavlja rad na planovima za dalji razvoj zemlje i zaštitu naroda na KiM

Nedelja sa predsednikom: Vučić objavio pregled aktivnosti i istakao vest koja ga je najviše obradovala
Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić i ove nedelje podelio je sa građanima pregled aktivnosti u prethodnoj sedmici i planove u unutrašnjoj ali i spoljnoj politici.

On je napomenuo da dok se temeljno priprema za teške sastanke i razgovore koji nas čekaju u narednim nedeljama, uporedo nastavlja neumoran rad na novim planovima za dalji razvoj zemlje i zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

-Ugostili smo predsednika Crne Gore i otpočeli zajednički rad na unapređenju odnosa, što će dodatno doprineti stabilnosti regiona, dok smo sa ministrima spoljnih poslova Izraela i Venecuele razgovarali o brojnim temama od interesa za naše zemlje. Ipak, meni najdraža vest u protekloj nedelji jeste podatak o porastu broja živorođene dece u Srbiji u 2022, čime je prekinut negativni ciklus posle mnogo godina. Svakako, biće donete i sistemske mere kojima će se pomoći roditeljima za peto i šesto dete, a država će izdvojiti i dodatna sredstva za lečenje dece sa retkim bolestima, zato što vodimo računa o budućnosti naše zemlje. Jer sve ovo što radimo i za šta se borimo, dobija svoj najveći smisao u osmehu sve naše dece. Živeće Srbija! poručio je predsednik.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike