Srbija i SAD su uzajamno dobri partneri: Marko Đurić ocenio odnose dve zemlje

15.07.2023

10:02

0

Đuriće je to izjavio ocenivši sastanke koje je ministarka za evropske integracije Tanja Miščević imala u Kongresu SAD i Stejt departmentu tokom njene prve posete Vašingtonu

Srbija i SAD su uzajamno dobri partneri: Marko Đurić ocenio odnose dve zemlje
Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

SAD i Srbija su uzajamno pouzdani partneri i to je potvrđeno na svim sastancima koje je ministarka za evropske integracije Tanja Miščević imala u Kongresu SAD i Stejt departmentu tokom njene prve posete Vašingtonu, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Đurić je na Tviteru napisao da se na kraju posete Miščević sastala sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

 

 

On je naveo da je poseta Miščević završena “srdačnim susretom i važnim razgovorom sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o značaju podrške SAD procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana i izgledima za unapređenje bilateralne saradnje Srbije i SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa”.

Miščević je u Vašingtonu učestvovala na konferenciji pod nazivom "Zapadni Balkan: Transatlantska i regionalna saradnja - izgradnja jakih alijansi".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike