“Borio bih se na albanskoj strani protiv Srbije”: Opozicionar otkrio ko organizuje proteste (FOTO)

13.07.2023

14:05

0

Kada se pogledaju stavovi opozicionara, svima je jasno ko organizuje proteste i koji je njihov glavni cilj: rasparčavanje Srbije, otimanje Kosmeta i lobiranje za ulazak Srbije u NATO

“Borio bih se na albanskoj strani protiv Srbije”: Opozicionar otkrio ko organizuje proteste (FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Tviteraš Filip Jovanović koji je jedan od najpoznatijih promotera protesta plaćeničke opozicije nedavno je na svom Twitter nalogu otvoreno rekao da bi, u slučaju sukoba Srbije i albanskih separatista, stao na albansku stranu i borio se protiv naše zemlje.

- Kad bi Srbija napala Kosovo i da me regrutuju da idem u rat, a da ne postoji opcija da pobegnem od rata, gledao bih kako da pređem da se borim na strani Kosova protiv Srbije. Tj. da branim Republiku Kosovo od Srbije - napisao je on i dodao:

Printscreen/Twitter
 

Isto važi i kad bi Republika Srpska napala Federaciju.

Inače, ovaj tviteraš već nedeljama poziva na radikalizaciju protesta i redovno citira jednog od glavnih NATO lobista u našoj zemlji, advokata Čedomira Stojkovića.

Stojković je nedavno, putem svog Twitter profila, izjavio da je Kurti “demokrata”, time praktično tvrdeći da je Kosovo nezavisna država, iako međunarodno pravo jasno kaže da to nije.

Printscreen/Twitter
 

- Ne mrzi Aleksandar Vučić Aljbina Kurtija zato što je on premijer Kosova. Već zato što je demokrata. A diktator Aleksandar Vučić, kao i svi diktatori sveta, prezire demokrate i njihovu slobodnu volju - napisao je Stojković.

Kada se pogledaju ovi stavovi, svima je jasno ko organizuje proteste i koji je njihov glavni cilj: rasparčavanje Srbije, otimanje Kosmeta i lobiranje za ulazak Srbije u NATO. Kako bi ostvarili svoje nečasne namere, plaćenička opozicija planira da vlast otme na ulici, pa da onda nastave sa pljačkom koju su sprovodili od 2000. do 2012. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike