Vučić se sastao sa Nehamerom i Orbanom na trilaterali u Beču: Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva! (FOTO)

07.07.2023

11:52 >> 11:54

0

Na instagramu buducnostsrbijeav objavljeno je da će Vučić, Orban i Nehamer razgovarati o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa

Vučić se sastao sa Nehamerom i Orbanom na trilaterali u Beču: Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva! (FOTO)
Copyright AP Photo/Heinz-Peter Bader

Trilateralni Samit Srbije, Austrije i Mađarske počeo je danas oko 11 sati, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana dočekao je ispred austrijske vlade Karl Nehamer.


Austrijski kancelar priredio je ispred zgrade vlade svečani doček

Planirano je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Austrije, Mađarske i Srbije o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija, a nakon toga sledi zajednička konferencija za medije.

 


Na instagramu buducnostsrbijeav objavljeno je da će Vučić, Orban i Nehamer razgovarati o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.

 

 


"Srbija je dokazala da je snažan, pouzdan i ozbiljan partner, što ostaje i u budućnosti, spremna da preuzme deo tereta i efikasno obavi svoj deo posla. Naravno, razgovaraćemo i o #EU putu Srbije, energetskoj bezbednosti i jačanju saradnje na svim poljima. U vremenima opšteg nepoverenja, kada su mnoga savezništva stavljena na probu, Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva sa ozbiljnim državama, čime snaži svoje pozicije i ugled na međunarodnoj političkoj sceni", objavljeno je na instagramu.

Bonus video 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike