Starović: Stvara se narativ za opravdavanje etničkog čišćenja Kosmeta od Srba

07.07.2023

10:56

0

"Naoružavanje kosovskih snaga bezbednosti je posebno ozbiljna tema"

Starović: Stvara se narativ za opravdavanje etničkog čišćenja Kosmeta od Srba
Nemanja Starović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je danas da je u moru izjava kojima se kriminalizuje srpski narod na Kosovu i Metohiji, medijima promakla jučerašnja objava bivšeg ministra za Evropu u Vladi Velike Britanije koji je rekao da je jedino rešenje repatrijacija i relokacija srpskog stanoivništa sa Kosova.


On je doslovce rekao 'prestanimo da se pretvaramo da će ti i takvi Srbi ikada živeti u miru sa Albancima' što znači da se unapred stvara narativ da se opravda etničko čišćenje Srba sa Kosova i da to bude rešenje za trajni mir, rekao je on za Pink.

To je prema njegovim rečima veoma opasno i zato je važno je da se krene u diplomatsku inicijativu.  

- Tu je prvo sastanak sa generalnim sekretarom NATO saveza jer je on taj koji kroz misiju KFOR treba da brine o bezbednsoti svih ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji, a onda sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je Starović,

Zapitao je ko će sprovesti ono što je potpisano rezolucijom 1244. a to je demilitarizacija Kosova i Metohije, što jasno stoji u toj rezoluciji.

- Sada je pitanje kako smo od centralnog cilja demilitarizacije stigli do toga da tamo imamo specijalne kosovske snage sa dugim cevima i oklopnim vozilima. Naoružavanje kosovskih snaga bezbednosti je posebno ozbiljna tema gde nije reč samo o brojnom stanju nego i o oružju i donacijama iz pojedinih država a radi se o ozbiljnoj opremi koja se isporučuje na ovo područje, rekao je on.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike