Dačić: Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini

30.06.2023

11:23

0

On je ta tu odluku saznao nakon razgovora sa državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom

Dačić: Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini.

On je dodao da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa  državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom i dodao da je to pogodilo Prištinu.

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terortističkim Dačić je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genoicidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu. 

- Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade samo ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u labaratoriji pa on počne da hara svetom - rekao je Dačić gostujući na Pink-u.

On je dodao da je priznanjem Kosova otvorena Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

- Nama je to pomoglo kod objašnjavanja tog fenomena kod zemalja koje su priznale Kosovo. Mi nismo imali diplomatiju pre 2012. godine, a kada je Vučić doneo odluku i ja kao ministar da radimo na tome počeli smo da objašnjavamo ljudima da će neko u njihovim zemljama to isto da uradi - rekao je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike