Albanski mediji besni na Vučića: Smeta im što Danilo u Gračanici na Vidovdan nosi majicu "Predaja nije opcija"

28.06.2023

12:31

0

U svojim tekstovima, albanski mediji navode da je Vučićev sin prisustvovao "vidovdanskim demonstracijama", iako se godinama unazad ovaj važan dan na Kosovu i Metohiji obeležava kroz liturgijske obrede i molitve

Albanski mediji besni na Vučića: Smeta im što Danilo u Gračanici na Vidovdan nosi majicu "Predaja nije opcija"
Copyright Printscreen

Albanski mediji sa Kosova i Metohije napali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je njegov sin Danilo Vučić prisustvovao obeležavanju Vidovdana u Gračanici i nosio majicu na kojoj piše "Predaja nije opcija".

Vest o Danilovom prisustvu sa Srbima na Kosovu i Metohiji na Vidovdan izazvala je negodovanje albanskih portala "Zeri" i "Koha". Posebno su bili iziritirani činjenicom da sin predsednika nosi majicu sa natpisom "Predaja nije opcija".

Printscreen
 

U svojim tekstovima, oni navode da je Vučićev sin prisustvovao "vidovdanskim demonstracijama", iako se godinama unazad ovaj važan dan na Kosovu i Metohiji obeležava kroz liturgijske obrede i molitve.

Podsetimo, centralna svetkovina obeležavanja Vidovdana na Kosovu i Metohiji počela je svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Gračanica. Ovo je jedan od najznačajnijih praznika ne samo za srpski narod na Kosmetu, već i za celokupnu kosmetsku zajednicu. Liturgiju je služio patrijarh Porfirije u pratnji brojnih arhijereja koji su juče stigli u Gračanicu.

Printscreen
 

Nakon liturgije u drevnom manastiru, biće služen i parastos kosovskim junacima. Ovo je prvi put od 1999. godine da se parastos ne održava na Gazimestanu pored impozantnog spomenika.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike