Srpska Lista: Dužnost Euleksa i Kfora je da zaštite građane bez obzira na nacionalnost

23.06.2023

13:33

0

Srpska lista zahteva od Euleksa i Kfora da najhitnije rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima

Srpska Lista: Dužnost Euleksa i Kfora je da zaštite građane bez obzira na nacionalnost
Rakić Kfor srpska lista Facebook Goran Rakić 3 - Copyright Facebook/Goran Rakić

Srpska lista ocenila je danas da se neosnovana i arbitrarna hapšenja koriste kao metod progona svega srpskog sa Kosova i Metohije, pred očima čitave međunarodne zajednice koja je "svojim ćutanjem dala prostor Kurtiju da se obračuna sa Srbima".


Istovremeno Srpska lista zahteva od Euleksa i Kfora, a imajući u vidu nameru da se neosnovanim hapšenjima zastraše Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, da najhitnije rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima, i na taj način spreče Kurtija da izazove haos i odvede čitav Balkan u sukobe. 

- Njihova je dužnost i obaveza da zaštite građane bez obzira na nacionalnost jer je institucionalno nasilje koje Kurti sprovodi neizdrživo, navodi se u saopštenju.
 
To je saopšteno povodom hapšenja Nenada Orlovića, za koga se navosi da je  otet na radnom mestu u Kosovskoj Mitrovici od strane Kurtijevog režima, svega, ističe se, nekoliko sati nakon razgovora visokog predstavnika Evropske unije sa Kurtijem u Briselu.

- Nenad koji je porodičan čovek, otac četvoro dece je honorarno radio u auto perionici, da bi ostao na svom Kosovu i Metohiji i othranio svoju decu. Njegovim hapšenjem nastavlja se Kurtijev plan po kome pola Srba treba proterati a pola uhapsiti, navodi Srpska lista.


Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike