Zbog Kurtija preti humanitarna katastrofa! Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici: Nestaje nam kiseonika!

22.06.2023

10:46

0

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici

Zbog Kurtija preti humanitarna katastrofa! Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici: Nestaje nam kiseonika!
Zlatan Elek - Copyright Kosovo onlajn

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, poručio je dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

- To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa - dodaje direktor kliničko-bolničkog centra.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike