Ponoš brani Kurtija: Bitniji su mu protesti opozicije od života Srba sa Kosmeta (VIDEO)

16.06.2023

19:15

0

Protesti su najvažniji u ovom trenutku, rekao je Ponoš

Ponoš brani Kurtija: Bitniji su mu protesti opozicije od života Srba sa Kosmeta (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Ilustracija/M.K./ATAImages/Profimedia

NATO general sa hrvatskom putovnicom, Zdravko Ponoš, prokomentarisao je Kurtijevo iživljavanje nad Srbima na severu Kosova i Metohije, ali nije stao u odbranu Srba već je jasno stavio do znanja da su njemu važniji protesti od života Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

- Pokazalo se da potpisnici Sporazuma (Vučić i Kurti) nisu bili politički pošteni. Nekorektno igraju i jedan i drugi! Kurtiju rastu akcije na Kosovu, dok Vučić skreće pažnju sa protesta a protesti su najvažniji u ovom trenutku – rekao je Ponoš.

Inače, on nije jedini opozicionar koji je priznao da protesti opozicije odgovaraju Aljbinu Kurtiju i Prištini. To je potvrdio i Vuk Jeremić.

- Priština koristi ovakvu fluidnu situaciju da napravi nekoliko agresivnih koraka napred da bi Kurti jednog dana, kad Vučić stabilizuje situaciju u Beogradu u Skupštini i na ulicama, ponudio kao ustupak vraćanje par koraka unazad a što je zapravo ista ona situacija kao pre eskalacije! Vučić u zadnjih mesec-dva dana nema kontrolu nad Srbijom i KiM kao ranije, imaju ROSU na severu, imaju hapšenja Srba...što nije bilo moguće pre par meseci! Srbi su danas manje bezbedni a sve zbog političkih problema koje Vučić ima u Beogradu! To kockarski tip, kakav je Kurti, koristi za sebe - rekao je Jeremić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike