Licemerje opozicije: Tražili sednicu, pa nisu došli u Skupštinu

14.06.2023

13:20

0

Jutros je na sednicu Skupštine došlo samo 30-ak poslanika opozicije

Licemerje opozicije: Tražili sednicu, pa nisu došli u Skupštinu
Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Za diskusiju u Skupštini Srbije o jednom od najvažnijih zahteva opozicije i protesta, smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, vođe protesta i narodni poslanici opozicije nisu se udostojili ni da se pojave na svom radnom mestu.

Naime, jutros je na sednicu Skupštine došlo samo 30-ak poslanika opozicije. Na njih se čekalo duže od pola sata. Posle brojnih poziva, nekako se sakupilo 45.

DS-ovih sedam (od 10 ukupno), Zavetnika šest (od osam), Zeleno-levi klub četiri (Radomir Lazović se nije pojavio), Moramo-Zajedno pet (od osam ukupno, Zelenović i Miketić nisu došli), NADA šest (od 14 ukupno), Narodna stranka, čiji je šef poslaničke grupe Miroslav Aleksić, šest (od 12 ukupno), Dveri dva (od šest ukupno), iz poslaničkog kluba Ujedinjeni, čiji je šef Marinika Tepić, došlo je 11 (od 15 ukupno).

Iako je bila određena pauza od sat vremena, nije bilo pomaka u broju prisutnih, ostao je isti broj ubačenih kartica. Bilo je preko 50 njihovih poslanika, 16 poslanika većine im je "pomagalo", ali džaba. Kad je utvrđivan kvorum drugi put bilo je 67 kartica, pa uz naknadno učitavanje, čekanje, natezanje, na kraju je bilo 78 ukupno, računajući i poslanike većine.

U Skupštini opet nije bilo Lazovića, Zelenovića, Miketića, Miloša Jovanovića, Gajića, Stefana Jovanovića (koji je zamenik Miroslava Aleksića), Borka Stefanovića, polovina poslanika Dveri...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike