Određen pritvor muškarcu koji je na protestu "protiv nasilja" nosio transparent sa obešenom lutkom Vučića

06.06.2023

14:53

0

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Određen pritvor muškarcu koji je na protestu "protiv nasilja" nosio transparent sa obešenom lutkom Vučića
Opozicija - Copyright Printscreen

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Bošku S, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa omčom oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Osumnjičenom je pritvor do 30 dana određen, jer postoje posebne okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić. 

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju u tužilaštvu je izneo svoju odbranu, saopštilo je tada tužilaštvo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Navodi se i da je fotografija transparenta i lutke objavljena na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike