Tužilaštvo traži pritvor za muškarca koji je na protestu nosio lutku Vučića sa omčom oko vrata

05.06.2023

17:25

0

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Tužilaštvo traži pritvor za muškarca koji je na protestu nosio lutku Vučića sa omčom oko vrata
Opozicija - Copyright Printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S., koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Bošku S. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike