Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD

31.05.2023

13:58

0

On je dodao da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i nasto vojnike i to ne bi smelo da se ponovi

Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD
KFOR - Copyright Tanjug/AP Photo/Marjan Vučetić

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete Sjedinjenih Američkih Država, da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom, ali da ni on nije upoznat sa svim detaljima.

On je to rekao novinarima u Beogradu i dodao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju ZSO i nastavku dijaloga.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

 

"Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprtotnosti sa svim savetima koje smo davali i Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramno da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je fortmiranje ZSO, normalitacija odnosa. Potrebno je da se region Blakana miri i da se nastavi u pravcu EU i evroatlanstskih integracija", rekao je Hil.

On je dodao da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i nasto vojnike i to ne bi smelo da se ponovi.

Srbi u Leposaviću i Zvečanu i danas protestuju zbog hapšenja Srba, ali i zahtevaju da albanski gradonačelnici i specijalci Kosovske policije napuste zgrade opština na severu Kosova.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike