Dr Elek o stanju povređenih Srba u Zvečanu: "Naš srpski narod nije zaslužio da prolazi kroz ovaj pakao"

29.05.2023

20:28

0

Tokom današnjih nemira u Zvečanu izazvanih od strane pripadnika KFOR-a i Kosovske policije 52 sugrađana potražiili su pomoć

Dr Elek o stanju povređenih Srba u Zvečanu: "Naš srpski narod nije zaslužio da prolazi kroz ovaj pakao"
dr Zlatan Elek - Copyright Foto: Printskrin/Kossev

Tokom današnjih nemira u Zvečanu izazvanih od strane pripadnika KFOR-a i Kosovske policije 52 sugrađana potražiili su pomoć u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici“, saopštio je direktor ove zdravstvene institucije dr Zlatan Elek.

Među njima, kako je precizirao, je i lekar ovog KBC-a Dragiša Milović inače bivši gradonačelnik opštine Zvečan. Povređen je i muškarac Č.S.

„Oni su zadobili kontuzione povrede u predelu grudog koša, ruku, nogu. Č.S. je imao i povredu od gumenih metaka u predelu levog slabinskog predela“, kaže Elek.

Završena je i hirurška intervencija kod još jednog teško povređenog pacijenta koji je i životno ugrožen.

„Lekari se bore za njegov život u jedinici intenzivne nege. On ima dve prostrelne rane, jednu u predelu leve polovine karlice, a drugu u predelu kažiprsta leve ruke“, precizira direktor KBC-a.

Ispred ove institucije bio je i povređeni Č.S, koji je poručio da „najveći bol trenutno oseća u srcu“.

„Naš srpski narod nije zaslužio da prolazi kroz ovaj pakao. Nisam želeo da ostanem na odeljenju kad je moj narod i familija tamo“, izjavio je on.

I Milović poručuje da ga od svega najviše „boli duša“, nego sve druge povrede.

„Kontuzione povrede će proći, ali boli ono što smo videli. Da se na goloruki narod bacaju šok bombe, da se puca, da se krvnički bije. Bili smo u prvim redovima, sedeli smo mirno, ja sam bio okrenut leđima. Međutim, krenuli su da nas tuku i cokulama i štitovima. Bacali su suzavac, šok bombe“, kaže on.

Tvrdi da su celog dana pričali da Srbi žele da nađu kompromis na

 miran način, tvrdeći da je tako i bilo sa njihove strane.

„Ali nažalost, kao da je neko želeo ovo da izazove. Teške slike danas u Zvečanu i još uvek sam pod tim utiscima“, kazao je Milović.

Mora se, dodaje, naći snaga za sutra, a on veruje da će uz jedinstvo među narodom i uz pomoć države Srbije – u tome i uspeti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike