Borelj razgovarao sa Stoltenbergom: "Priština mora da deeskalira situaciju"

28.05.2023

22:54

0

Zahvalni smo za kontinuiranu, dobru koordinaciju između Euleksa i Kfora u očuvanju bezbednog i sigurnog okruženja - istakao je Borelj

Borelj razgovarao sa Stoltenbergom: "Priština mora da deeskalira situaciju"
Žozep Borelj - Copyright AP Photo/Fred Sierakowski

Šef diplomatije Evropske unije Đuzep Borelj saopštio je da je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i da su se obojica složila da Priština mora da deeskalira situaciju.

- Razgovarao sam sa generalnim sekretarom Stoltenbergom o situaciji na severu Kosova. Složili smo se da Priština mora da deeskalira situaciju i da ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake. Zahvalni smo za kontinuiranu, dobru koordinaciju između Euleksa i Kfora u očuvanju bezbednog i sigurnog okruženja - istakao je Borelj na Tviteru.

Podsetimo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Priština i Beograd treba da se angažuju u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, kao jedinom putu ka miru i normalizaciji.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Priština i Beograd treba da se angažuju u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, kao jedinom putu ka miru i normalizaciji.

Takođe, on je istakao da će KFOR i NATO nastaviti da obezbeđuju sigurno okruženje na Kosovu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike