Drecun: Kurtijeva namera bila je da isprovocira srpski narod, Kfor i Euleks nisu zaštitili građane!

27.05.2023

09:40

0

On je istakao da su takvi incidenti "poslednja granica" Kurtija

Drecun: Kurtijeva namera bila je da isprovocira srpski narod, Kfor i Euleks nisu zaštitili građane!
Milovan Drecun - Copyright Tanjug / Dragan Kujundžić

Šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas za RTS da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti namerno, zbog skupa u Beogradu, izabrao jučerašnji dan za incidente na severu KiM kako bi isprovocirao srpski narod.

- Pripreme su bile u toku mesecima unazad. Bilo je samo pitanje kada će se desiti. Upozoravao sam na to - rekao je Drecun.

On je istakao da su takvi incidenti "poslednja granica" Kurtija, jer posle prelaska te granice slede, kako kaže "opasne posledice".

- Prva posledica je širok sukob sa srpskim narodom. Druga je prekid dijaloga, o kome je sada besmisleno govoriti - navodi Drecun i dodaje da nasilje Prištine mogu da spreče SAD i zemlje Kvinte.

Drecun je posebno istakao da Kfor i Euleks, koji su znali šta je za juče pripremano, nisu zaštitili nenaoružani srpski narod.

On naglašava da Beograd preduzima akcije i diplomatske aktivnosti koje ne bi trebalo olako shvatiti, poput podizanja borbene gotovosti jer to, kako kaže, sprečava Kurtija da krene u progon ljudi.

- Raspoređivanje naših snaga uz administrativnu liniju je najjače upozorenje. Ovo su jednostrani i nasilni potezi Prištine - kaže Drecun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike