Još tri dana do najvećeg mitinga u istoriji zemlje: Srbija pod jednom zastavom na skupu nade

23.05.2023

09:02

0

Na platou ispred Skupštine 2019. godine okupilo se oko 150.000 građana na skupu "Budućnost Srbije", a očekuje se da će 26. maja ta brojka biti nadmašena.

Još tri dana do najvećeg mitinga u istoriji zemlje: Srbija pod jednom zastavom na skupu nade
Copyright RTS printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za 26. maj najveći miting u istoriji naše zemlje, koji će, po njegovim rečima, pokazati da je pristojna Srbija ujedinjena. Očekuje se da se na tom skupu u Beogradu okupi više od 200.000 ljudi.

Na platou ispred Skupštine 2019. godine okupilo se oko 150.000 građana na skupu "Budućnost Srbije", a očekuje se da će 26. maja ta brojka biti nadmašena.

- Poslednji tako veliki smo pravili 19. aprila 2019. godine. Više od 4. godine je proteklo od tog velikog skupa. Ovo je skup za sve obične, dobre ljude Srbije. Ovo je skup i za one ljude koji hoće da podrže sve one koji su izgubili svoje najbliže. Oni su zaslužili najveću podršku i države i ljudi i svih nas - istakao je.

On je naglasio da ovo nije skup ljutnje, te da ne sme da bude skup mržnje.

- Takođe, ovo nije skup koji organizujemo protesta, ovo nije skup ljutnje, ovo ne sme da bude skup mržnje, bez obzira što prema nama prave jedino mržnju. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što drugi rade, što drugi prave. Mislim da to dugujemo našoj deci, porodicama i budućnosti - rekao je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike