Srpsko društvo nazvao fekalijama, ali i dalje ne odlazi iz Srbije: Nikola Kojo podržava proteste kojima se ruši država koja mu je sve dala

18.05.2023

08:35

1

Kao i svaki put do sada Kojo je podržao proteste koji imaju za cilj blokiranje Srbije, iako upravo zahvaljujući našoj državi ceo život živi na visokoj nozi

Srpsko društvo nazvao fekalijama, ali i dalje ne odlazi iz Srbije: Nikola Kojo podržava proteste kojima se ruši država koja mu je sve dala
Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Pored opozicionih političara, jedna od perjanica nasilnih protesta koji samo u imenu imaju „borbu protiv nasilja“ je i glumac Nikola Kojo.

On je inače već godinama blizak opoziciji i podržava gotovo svaki protest, barem dok se ne posvađa sa svojim opozicionim kolegama.

Produkcija GFC
 

Tako je bilo i tokom protesta „1 od 5 miliona“ kada je, pre nego što će opoziciju optužiti za „izdaju“, Kojo takođe podržavao demonstracije do te mere da je rekao da će napustiti Srbiju ukoliko ne dođe do promene vlasti.

- Otkriću vam da se spremam odseliti odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim starost da provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude – rekao je tada glumac pokušavajući, valjda, svim građanima Srbije da nametne osećaj krivice zato što se ne slažu s njegovim ideološkim uverenjima.

Vezani za Srbiju iako je preziru

Kojo ovo obećanje, naravno, nije održao. A i zašto bi kada mu je ova zemlja, praktično, dala sve što ima – od prepoznatljivosti do visokih honorara. S druge strane, da je zaista bio čovek od reči i otišao na Zapad, o kojem toliko priča i sanja, morao bi da se susretne sa sumornom realnošću života i da se teškim radom potrudi kako bi zaradio za život. 

Nikola Kojo Promo/Nikola Ristić
 

To je dobro video iz primera njegovog kolege Nikole Đurička koji je, za razliku od njega, skupio stvari i otišao u SAD u nadi da će mu Zapad dati ono što je umislio da zaslužuje. Međutim, sačekao ga je hladan tuš. Dugo se borio ne bi li dobio da igra ulogu – Rusa koji loše govori engleski, a za život zarađuje kao stand up komičar za srpsku dijasporu. Naravno, ni to nije dovoljno, pa se redovno vraća u toliko prezrenu Srbiju, da snimi neku reklamu za kafu ili deterdžent i tako zakrpi rupe u budžetu. Drugim rečima, Srbija je nastavila da živi i bez Đurička, svako je jutro izlazilo sunce, ljudi su išli na posao i praktično niko nije primetio da ovaj glumac više ne živi u našoj zemlji.

Kojo je, s druge strane, bio svestan ovoga, ali je ipak pokušao da u svima nama izazove grižu savesti. „Ja sam veliki glumac i ako ne glasate kao ja, ima da napustim ovu zemlju“, mogla bi da se tumači njegova pretnja. Ali kada je video da niko ne obraća pažnju na to, jer odlaskom jednog glumca život u Srbiji neće stati, Kojo se lukavo povukao i nastavio da zarađuje velike honorare upravo zahvaljujući državi koju toliko kritikuje.

„Fekalije“ i „bistri potoci“

Znao je Kojo i da pohvali ponekad, ali naravno ništa srpsko.

- Trudim se da ne plovim u go*nima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način - rekao je svojevremno glumac.

24sedam/Ivan Mitić
 

Za njega su naša zemlja i društvo „govna“ i „fekalije“, dok su Tuzla i Bled „bistri potoci“. Naravno, to ne znači da će se ovaj glumac preseliti u Sloveniju ili Bosnu i Hercegovinu, jer i te kako dobro zna da je Srbija najjznačajnija kulturna i ekonomska zemlja na Balkanu i da samo ovde on može da zarađuje ozbiljne sume novca, dok u provincijama poput Tuzle ili Bleda to nikada ne bi mogao.

Nigde drugo Kojo, zajedno sa još nekoliko svojih kolega, ne bi mogao da napravi interesnu grupu koja će u nove projekte da gura samo one glumce koji su deo njihove družine. Nigde drugo ne bi dobijao ni blizu tolike budžete za serije sumnjivog kvaliteta...

Svega toga je Kojo svestan, ali će opet iskoristiti svaku priliku da pozove na bilo kakav opozicioni protest koji ima za cilj destabilizaciju Srbije. I ma koliko mu ova država pružila, on smatra da zaslužuje više. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike