Srpski mladići iz Kosovskog Pomoravlja peške krenuli za Beograd: Podrška odbrani KiM na skupu jedinstva

17.05.2023

11:52

0

Put Beograda jutros oko 6 časova krenulo je 13 mladića iz nekoliko sela Kosovskog Pomoravlja koji će prepešačiti 470 kilometara

Srpski mladići iz Kosovskog Pomoravlja peške krenuli za Beograd: Podrška odbrani KiM na skupu jedinstva
Copyright Printscreen/YouTube/Radio Televizija PULS

Grupa srpskih mladića krenula je rano jutros pešice iz Kosovskog Pomoravlja ka Beogradu kako bi učestvovali na skupu jedinstva, 26. maja, na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja RTV Puls.

Put Beograda jutros oko 6 časova krenulo je 13 mladića iz nekoliko sela Kosovskog Pomoravlja, uključujući Gornje Kusce, Ranilug, Veliko Ropotovo, Kosovsku Kamenicu i Draganac. Kako su naveli, to su učinili na sopstvenu inicijativu sa namerom da pruže podršku predsedniku Vučiću na velikom mitingu koji će biti održan sledeće nedelje.

Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji i da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima.

Njihova posvećenost, hrabrost i optimizam jasno pokazuju koliko im je stalo do budućnosti svoje zajednice i da su spremni da se bore za svoje ideale.

Ovi mladići su odlučili da prepešače neverovatnih 470 kilometara od Korminjana do Beograda, a planiraju da dnevno prelaze oko 40 kilometara, uz obezbeđena prenoćišta duž puta.

Njihova odlučnost i hrabrost su impresivni, a njihov poduhvat simbolizuje duboku posvećenost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, piše RTV Puls.

Grupu prati vozilo u kojem se nalazi garderoba za presvlačenje i neophodne zalihe vode, kako bi mogli da se osveže tokom puta.

 

Ovaj izuzetan pešački poduhvat mladića iz Kosovskog Pomoravlja predstavlja primer hrabrosti, vere i snage mladih generacija koje su spremne da se angažuju i daju podršku svojoj zemlji i liderima.

Njihova predanost i entuzijazam inspirišu i motivišu sve Srbe na Kosovu i Metohiji da se bore za bolju budućnost i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za 26. maj veliki skup jedinstva u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike