Godfri posetio Čačak: Veliko poglavlje je pred Srbijom i SAD

19.09.2020

12:17 >> 12:24

0

Autor: M. I.

Ponosan sam kad vidim rezultate truda američke ambasade na izgradnji jačih odnosa naše dve zemlje, rekao je Godfri

Godfri posetio Čačak: Veliko poglavlje je pred Srbijom i SAD
Copyright Printscreen/Youtube, Jutarnji Program TV HAPPY

Pred Srbijom i SAD je veliko poglavlje, vreme kada se može obezbediti trajan mir, prosperitet i stabilnost za ceo region, izjavio je u Čačku američki ambasador Entoni Godfri tokom posete spomeniku “Četiri vere”, posvećenom žrtvama Prvog svetskog rata.

– Predsednik (Donald) Tramp vidi da sadašnji trenutak ima taj potencijal i da predsednik (Aleksandar) Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije. Hajde da pamtimo velike žrtve iz prošlosti i da baš zbog njih krenemo napred u bolju budućnost – rekao je Godfri tokom obilaska spomenika, objavljeno je na Tviteru američke ambasade u Srbiji.

Godfri je istakao da su tvorci spomenika bili svesni strašnih patnji, koje je doneo Prvi svetski rat.

– Dok stojim na mestu večnog počinka vojnika iz Prvog svetskog rata sa obe strane fronta, još sam sigurniji u to da, iako još bole ružna sećanja na prošlost, možemo zajedno da gradimo bolji svet u sadašnjosti, za nas, našu decu i sve generacije koje će doći iza nas u budućnosti – poručio je američki ambasador.

Prethodno je američkog ambasadora ugostio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

– Gradonačelnik Todorović me je kao dobar domaćin ugostio u Čačku uz specijalitete domaće kuhinje. Bila mi je čast da se bolje upoznam sa ovim dinamičnim gradom i naporima gradonačelnika Todorovića da poboljša život njegovih stanovnika – naveo je Godfri.

Američki ambasador je na Tviteru objavio i da je imao sam sastanak sa tri mlada narodna poslanika iz Čačka.

– Njihova energija inspiriše i podseća me na to koliko je, za svaku naciju, važno da glas mladih bude predstavljen u vladajućim strukturama – istakao je američki diplomata.

On je rekao i da je imao susret sa narodnim poslanikom Markom Parezanovićem, tokom kojeg je bilo reči o aktivnostima američkog Centra za otovoreno svetsko liderstvo (Wprogram).

– Ponosan sam kad vidim rezultate truda američke ambasade na izgradnji jačih odnosa naše dve zemlje. Narodni poslanik Marko Parezanović je polaznik Wprograma i uticajan lider u Srbiji. Omogućili smo da više od 1.000 mladih lidera iz cele Srbije poseti SAD i vrati se kući sa novim idejama – dodao je Godfri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike