Dačić i Sijarto: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u novijoj istoriji

10.05.2023

16:24

0

Dva ministra razgovarala u izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi

Dačić i Sijarto: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u novijoj istoriji
Sijarto i Dačić - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji boravi u Beogradu u okviru 13. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Mađarske. 

U izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, ministri su konstatovali da su sveobuhvatni bilateralni odnosi Republike Srbije i Mađarske na najvišem nivou u novijoj istoriji, što potvrđuje i Ugovor između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je stupio na snagu januara ove godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE
 

 

Kako je navedeno, u duhu postojećih strateških odnosa i partnerstva, ministri su razgovarali i o predstojećim bilateralnim aktivnostima na najvišem nivou, predviđenim za jun ove godine, koje će dodatno unaprediti dobrosusedske odnose i uspešnu saradnju između Republike Srbije i Mađarske. 

Dačić je, u ime Republike Srbije i srpskog naroda, zahvalio Mađarskoj na nedavnom postavljanju u pogledu zahteva tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike