"Evropa i svet nalaze se na istom zaokretu kao i tada": Bocan-Harčenko položio venac povodom Dana pobede nad fašizmom (FOTO)

09.05.2023

14:29

0

Veliki broj građana je prisustvovao skupu sa namerom sa oda počast stradalim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju Beograda

"Evropa i svet nalaze se na istom zaokretu kao i tada": Bocan-Harčenko položio venac povodom Dana pobede nad fašizmom (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, da se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i četrdesetih godina prošlog veka, i dodao da Rusija danas rešava iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu.

Bocan-Harčenko je rekao da se Dan pobede na isti način slavi i smatra jednim od najvećih praznika u Rusiji i Srbiji.

- Sada ima i poseban značaj pošto se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i tada - rekao je on.

Bocan-Harčenko je poručio da ponovo postoji tendencija i želja za uspostavljanjem vladavine jedne države, ili niza država, nad drugim narodima.

- Mi danas rešavamo iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu. I sada ćemo pobediti - rekao je Bocan-Harčenko.

Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položili su vence uz najviše vojne i državne počasti i predstavnici diplomatskog kora Belorusije, Rusije, Kazahstana i Azerbejdžana.

Veliki broj građana je prisustvovao skupu sa namerom sa oda počast stradalim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju Beograda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike