Lideri opozicije dotakli dno u sopstvenom licemerju: Ništa im nije sveto, koriste tragediju da osvoje poene

08.05.2023

14:57

0

Baš oni koji pozivaju na navodni protest protiv nasilja su bili vinovnici istog

Lideri opozicije dotakli dno u sopstvenom licemerju: Ništa im nije sveto, koriste tragediju da osvoje poene
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić/Rade Prelić/Zoran Žestić/ATA Images/Amir_Hamzagic

Aktuelna opozicija pokušava da prikupi neki politički poen na dve tragedije koje su u dva dana zadesile našu zemlju. Dok Srbija oplakuje mrtvu decu, oni planiraju proteste računajući da ušićare šta mogu. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći sinoć na RTS-u o najavljenim protestima opozicije, podsetio je da za masakr u Leskovcu, Jabukovcu i u Maloj Ivanči niko nije podneo ostavke i organizovao masovne demonstracije. 

-To je toliko pogrešno, to se ne radi, nigde u svetu, time se unosi haos u zemlju, rekao je Vučić.

On je istakao da iz jedne opozicione političke partije u dva dana stižu različite poruke, prvo kritikuju da navodno nigde nije bilo policije, a potom poručuju da neće više policije u školama, Pa šta zapravo oni hoće? upitao je Vučić.

Predsednik je ocenio da on nema problem sa demonstracijama, ali da je ovo što pojedinci rade veoma loše i štetno za zemlju i da je to uvreda za žrtve i sve ostale.

-Nisu ni sahranili decu, a već su krenuli da govore kako treba neki da se sklone kako bi oni došli, rekao je on i dodao da o nasilju govore oni koji su nasilje sve vreme i sprovodili.

Vredi napomenuti da na proteste pozivaju: predsednik DS Zoran Lutovac, lider NS Vuk Jeremić, zatim lider SSP Dragan Đilas, poslanik koalicije "Moramo" Nebojša Zelenović i samozvani ekolog i lider pokreta "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović.

Dimitrije Nikolic/ATAImages
 

 

A baš oni koji pozivaju na navodni protest protiv nasilja su bili vinovnici istog, kada su Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Bora Novaković i Miroslav Aleksić, 25. juna 2021. godine, došli do Predsedništva u nameri da linčuju predsednika Vučića, koji je izašao pred njih i pozvao ih da ispune ono što su obećali. Oni danas pozivaju "protiv" nasilja.

Budući da na izborima jedva stignu do cenzusa, pokušavaju da se okoriste na ljudskoj nesreći.

Sećamo se i njihovih "mirnih" demonstracija juna 2020. godine ispred Skupštine, rušenje ograde ispred Predsedništva godinu ranije, napada na predsednika u skupštinskoj sali dok govori o Kosovu i Metohiji...

Koliko je njihov pokušaj da zarade na tuđoj nesreći pogrešan govori i činjenica da su pojedinci iz opozicije ih javno kritikovali. Tako advokat i bivši narodni poslanik DS Nenad Konstantinović poručuje da su politički protesti i nastupi od strane opozicije, uvek borba za rejting, ali da nije trenutak i vreme za to, da je nemoguće skupljati političke poene na tragičnoj temi.

Poslanica Zavetnika Dragana Miljanić takođe je poručila da treba izbeći bilo kakvu politizaciju tragičnih događaja, jer nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike