Vučić o ministru prosvete: Ružić je rekao da je spreman da podnese ostavku, odluka je na njemu

03.05.2023

19:20

0

On je istakao da sa ministrom prosvete nema blizak odnos, ali da ne voli da se iživljava na ljudima kada je to "relativno lako"

Vučić o ministru prosvete: Ružić je rekao da je spreman da podnese ostavku, odluka je na njemu
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o odgovornosti ministra prosvete za jutrošnju pucnjavu, rekao da svako može da govori o sopstvenoj odgovornosti.

- Danas je Branko Ružić govorio da je spreman da podnese ostavku, ali to je na njemu i Ani Brnabić -naveo je predsednik.

On je istakao da sa ministrom prosvete nema blizak odnos, ali da ne voli da se iživljava na ljudima kada je to "relativno lako".

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Trudim se da budem objektivan i pošten i da sagledam, ima li tu njegove krivice ili ne, a tek onda da vidimo dalje - rekao je Vučić.

Govoreći o tome što je trodnevna žalost proglašena tek od petka, predsednik je naveo da je to urađeno jer se nije znalo kada će biti završeni razgovori sa roditeljima i kada će tužilac završiti posao.

- Žalićemo i danas i sutra, i u petak, i u ponedeljak, i u utorak. Sećaćemo se ovoga godinama. Kao što se sećamo masakra u Jabukovcu 2010. godine i Ivanči 2013. godine, uvek se pitajući šta je to što u ljudima probudi zver - rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom jutrošnje pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike