NATO sprema politički udar na Vučića i Srbiju: Slede veliki pritisci na našu zemlju

27.04.2023

22:19

0

Njihov zadak biće da po nalogu Zapada formiraju stranku i žestoko udare na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

NATO sprema politički udar na Vučića i Srbiju: Slede veliki pritisci na našu zemlju
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Funkcioner naprednjaka Dragan Šormaz izgleda da bi mogao da krene koracima Zorane Mihajlović, koja je nedavno ostala bez ministarske funkcije, a koji već duže vreme lobira za NATO pakt.

Prema saznanjima, njihov zadak biće da po nalogu Zapada formiraju stranku i žestoko udare na predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Šormaz duže vreme nema nikakvu posebnu funkciju i time nije zadovoljan. Zato ozbiljno razmišlja da ode iz SNS i pridruži se Mihajlovićevoj, koja i sama slovi za "zapadnog čoveka"... Oni će, prema svemu sudeći, po nalogu zapadnih moćnika i NATO formirati novu stranku i žestoko politički napasti Vučića - prenosi izvor Informera.

Printscreen/YouTube
Dragan Šormaz

Da u ovome zaista ima istine, indirektno je potvrdio Šormaz, koji je juče napao politiku predsednik države Aleksandra Vučića.

- Promena spoljne politike Srbije, onako kako je to najavio Vučić, vodila bi zemlju u samoizolaciju i katastrofu. I dosadašnja spoljna politika Srbije bila je pogrešna, zbog toga već dve godine imamo zastoj u evropskim integracijama. Ako se sprovede najava predsednika Vučića da će Srbija recipročno poštovati teritorijalni integritet zemalja koje poštuju integritet Srbije, to će nas odvesti u samoizolaciju, kao što je to bilo devedesetih godina prošlog veka. Da bi izbegla tu samoizolaciju, Srbija bi morala odmah da uvede sankcije Rusiji i aplicira za prijem u NATO - rekao je Šormaz.

Nešto slično izjavila je i Zorana Mihajlović, pravdajući odluku da posle 13 godina i gubitka funkcije napusti SNS.

Tanjug/Jadranka Ilić
Zorana Mihajlović

- Srpska napredna stranka nije više ista organizacija u koju sam se učlanila pre 13 godina. Ne dopada mi se preobražaj koji je partija doživela, jer je sve više radikalnih poteza - rekla je ona.

Pejić: Nezadovoljni jer nemaju funkcije!

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", Vladimir Pejić, kaže da u SNS postoji širok raspon ljudi, od onih koji su nacionalistički raspoloženi do otvoreno prozapadnih političara.

- Odluka Zorane Mihajlović i eventualno Dragana Šormaza da napuste SNS može biti uzrokovana nezadovoljstvom time što su bez funkcija. Naravno, oni mogu da gledaju na Zapad, ali je pitanje koliko je njihova realna politička snaga. Mihajlovićeva je oduvek slovila za 'zapadnog čoveka', dok je Šormaz pre SNS bio funkcioner DSS, koji je izrazito nacionalistički. Dakle, pitanje je da li su ovi njihovi stavovi trajni ili su samo 'sezonski' i mogu da se promene u zavisnosti od okolnosti. Ali ako su već nezadovoljni, normalno je da napuste stranku - ocenjuje Pejić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike