A Zajednica srpskih opština?! Kurti poručio da 2. maja u Briselu očekuje hitno rešavanje pitanja nestalih lica, ne pominje ZSO

27.04.2023

11:44

0

Autor: I.K.

Nastavak dijaloga na najvišem nivou zakazan je za 2. maj u Briselu

A Zajednica srpskih opština?! Kurti poručio da 2. maja u Briselu očekuje hitno rešavanje pitanja nestalih lica, ne pominje ZSO
Aljbin Kurti - Copyright AP Photo/Franc Zhurda

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da na sastanku u Briselu 2. maja očekuje hitno rešavanje pitanja nestalih lica.

"Očekujem da će se 2. maja po hitnom postupku rešiti pitanje nestalih, koje ne pogađa samo nestale, već i njihove porodice i ceo naš narod. Nestali su u posebnoj situaciji, gde je strepnja veća od tuge, gde je ljutnja veća od žalosti. Stoga očekujem 2. maja od fasilitatora dijaloga, kao što smo rekli u Ohridu 18. marta, da ovo pitanje bude hitno tretirano", rekao je Kurti.

On je ranije izjavio da 2. maja očekuje konkretne razutate.

Kurti je, inače, u jučerašnjem razgovoru sa ambasadorima Francuske i Italije Olivijeom Geroom i Antonelom De Riuom, kao i zamenikom ambasadora Nemačke Matijasom Konradom, ponovo optuživao Srbiju da ne poštuje sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike