Brnabić odgovorila Stanu: Konstatovali smo činjenicu šta je sve EU prekršila

25.04.2023

16:39

0

Srbija konstatuje činjenicu da je Evropska unija još jednom direktno prekršila Briselski sporazum

Brnabić odgovorila Stanu: Konstatovali smo činjenicu šta je sve EU prekršila
Copyright ANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas Peteru Stanu, portparolu Evropske unije, da je Srbija konstatovala činjenicu da je EU još jednom direktno prekršila više međunarodnih dokumenata.

"Poruka našim partnerima u Evropskoj uniji: Srbija konstatuje činjenicu da je Evropska unija još jednom direktno prekršila Briselski sporazum, Evropski predlog, Implementacioni aneks iz Ohrida, Statut Saveta Evrope, Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244", istakla je Brnabićeva na Tviteru.

 

 

Ona je dodala joj se najviše svideo deo Stanove izjave gde govori o "veoma jednostavnoj logici" pregovora, odnosno da "svaka strana mora da uradi nešto kako bi nešto dobila". 

"U stvarnosti Priština je dobila mnogo više od 'nešto', a da nije uradila apsolutno ništa. Toliko o 'jednostavnoj logici'", napisala ne predsednica Vlade Srbije.

Peter Stano rekao je ranije da je EU svesna glasanja Srbije na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope, povodom zahteva tzv. Kosova za prijem u tu organizaciju, ali da se EU fokusira na ono što se tiče dijaloga između Beograda i Prištine u kome oni posreduju.

"EU je posrednik dijaloga i svesni smo političke kompleksnosti u vezi sa implementacijom sporazuma i zato je EU obema stranama predložila 'korak po korak' pristup, i u pitanju je jednostavna logika, da obe strane moraju nešto da urade da bi nešto dobile", rekao je portparol EU.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike