Važni sastanci u Palati Srbija: Predsednik Srbije sa predstavnicima Radnog tela Saveta EU za proširenje

27.04.2023

07:05

0

Autor: I.K.

Iz Predsedništva Srbije najavljeni su važni sastanci

Važni sastanci u Palati Srbija: Predsednik Srbije sa predstavnicima Radnog tela Saveta EU za proširenje
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predstavnicima Radnog tela Saveta EU za proširenje i države koje vode pregovore o pristupanju - COELA, u 11 časova u Palati Srbija, najavljeno je iz Predsedništva.

U 13 časova, predsednik Srbije sastaće se sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje Songmin Đangom i prisustvovaće potpisivanju Protokola o saradnji između dve države.

Prethodno, predsednik Vučić primiće u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Kacumatu Takahiku, u 10 časova, takođe u Palati Srbija.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić nedavno je takođe u oproštajnu posetu primila ambasadora Japana, kome je tom prilikom zahvalila na ličnom doprinosu unapređenja bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Brnabić je izrazila nadu da će se odnosi i u budućnosti razvijati u oblastima od obostranog interesa i poručila da je Srbija zemlja sa puno potencijala za ulaganja japanskih investitora. Ona je konstatovala i značajan napredak u oblasti ekonomije koju odlikuje rastuća robna razmena i sve veći priliv japanskih investicija.

Prvi sastanak radnog dana predsednik Vučić imaće u 9.20 sati, kada će se sastati sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike