Vučić dočekao Orbana u Beogradu: Zajedno na prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023"

22.04.2023

09:15

0

Autor: J.N.

Srećan sam što sam još jednom dočekao velikog prijatelja Srbije i što su srpsko-mađarski odnosi na najvišem nivou u istoriji naših naroda i država - poručio je predsednik Vučić

Vučić dočekao Orbana u Beogradu: Zajedno na prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023"
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koji će prisustvovati i prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ koji će biće održan danas na Vojnom aerodromu u Batajnici, a povodom Dana vojske Srbije. 

- Srećan sam što sam još jednom dočekao velikog prijatelja Srbije i što su srpsko-mađarski odnosi na najvišem nivou u istoriji naših naroda i država - napisao je Vučić na svom Instram profilu. 

 

 

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici danas se održava prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023".

U prikazu sposobnosti Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ANDRIJA GAVRILOVIĆ
 

 

Građani mogu da vide kako prikaz, tako i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije.

Biće izložen i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike