Ministar Vučević: Vlada Srbije danas usvaja pet zaključaka dogovorenih sa predstavnicima Srba sa Kosmeta

15.04.2023

10:42

0

Prva tačka je da međunarodna zajednica prekine jednostrano kršenje sporazuma od strane Prištine a vezano za registarske tablice, rekao je Vučević

Ministar Vučević: Vlada Srbije danas usvaja pet zaključaka dogovorenih sa predstavnicima Srba sa Kosmeta
Copyright NS Uživo

Miloš Vučević, ministar obrane, izjavio je za televiziju Pink da će danas Vlada Srbije usvojiti pet zaključaka koji su dogovoreni sa predstavnicima Srba sa KiM, a na predlog predsednika države.

Prva tačka je da međunarodna zajednica prekine jednostrano kršenje sporazuma od strane Prištine a vezano za registarske tablice. U suprotnom, Srbija će preduzeti adekavatne mere na postupanje Prištine. Broj dva: da se odmah nakon deset godina sa principima iz Brisela formira ZSO; broj tri: da se povuku specijalne policijske jedinice koje pucaju i terorišu Srbe. Pod četiri: nema izbora bez Srba i pod pet, ekonomski paket podršake od 40 miliona evra za Srbe sa KIM – još jednom je ministar Vučević taksativno nabrojao pet tačaka koje će Vlada usvojiti na današnjoj sednici.

On je naglasio da je danas država Srbija daleko odlučnija, snažnija i organizovanija. I poruka predsednika Srbije da neće biti “kreni-stani” upravo onima koji probaju da sprovedu akcije poput Bljeska i Oluje ili pogroma.

- Mi želim mir i razgovore, ne želimo sukobe i da iko gine, ali znajte nećemo sedeti sa strane i grickaci semenke i čekati da proterate Srbe na traktorima. Taj scenario nemote da priželjkujete pošto ćete da izazovete reakciju Srbije. To je poruka svima i nemojte da proveravate, a molimo vas i preklinjemo da se traže politički dogovori – jasan je ministar Vučević, dodajući da ne žele da iko strada, a pre svega, kako je rekao, naš narod i naša deca.

Vežba „Granit 2023“

On je govoreći o prikazu Vojske Srbije i vežbe Granit 2023 pozvao sve građane da 22. aprila dođu na Vojni aerodrom u Batajnici.

Preko 5000 vojnika će učestvovati, gotovo 2400 komada vojne opreme će biti izloženo, ratano vazduhoplovstvo imaće svoj program, biće defile specijalnih jedinica…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike