Orlić se sastao sa direktorkom UNICEF-a: "Srbija je pravi primer svim državama u regionu"

12.04.2023

20:59

0

Tokom sastanka je bilo reči o konkretnim koracima koji će biti preduzeti u okviru sprovođenja petogodišnjeg Programa saradnje za period 2021-2025. godine

Orlić se sastao sa direktorkom UNICEF-a: "Srbija je pravi primer svim državama u regionu"
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Dejanom Kostadinovom, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije i te agencije Ujedinjenih nacija.

Orlić je pozdravio aktivnosti koje UNICEF sprovodi u cilju promocije i zaštite prava dece, kao i unapređenja njihovog položaja u Srbiji. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Narodne skupštine Republike Srbije i UNICEF-a, posebno saradnjom koju ova organizacija godinama unazad ostvaruje sa skupštinskim Odborom za prava deteta.

Tokom sastanka je bilo reči o konkretnim koracima koji će biti preduzeti u okviru sprovođenja petogodišnjeg Programa saradnje za period 2021-2025. godine, a koji se tiču socijalne inkluzije, programa imunizacije, demografije i podrške roditeljstvu, u kojima je, prema rečima Kostadinove, Srbija pravi primer svim državama u regionu, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Orlić je naglasio da se po svim pomenutim pitanjima iz godine u godinu beleži značajan napredak, ujedno potvrđujući spremnost Narodne skupštine i njenih odbora da se saradnja nastavi i intenzivira.

- U skladu sa državnom politikom koju sprovodimo, Srbija beleži stalni napredak u unapređenju prava i položaja dece. Konstantno podižemo iznose državnih davanja, i kada je reč o roditeljskom i dečjem dodatku. Neprekidno povećavamo plate i podižemo standard. Zahvaljujući tim merama, iz godine u godinu naša zemlja beleži smanjenje stope siromaštva i društvene isključenosti. Usvajamo i sprovodimo novu regulativu da postignemo inkluzivnost, kao i mere podrške za porodice sa decom, i sve to nastavićemo da činimo i u perspektivi - zaključio je Orlić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike