Premijerka ogolila licemerje pojedinih medija: A što je "napad" kad ih citirate, emitujete njihov program, pokažete njihove naslovne strane?

11.04.2023

15:24

0

Autor: 24sedam

Predsednica vlade je prisustvovala završetku projekta razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture u selu Gornje Svarče

Premijerka ogolila licemerje pojedinih medija: A što je "napad" kad ih citirate, emitujete njihov program, pokažete njihove naslovne strane?
premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas opštinu Blace gde je prisustvovala završetku projekta razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture u selu Gornje Svarče.

Kako je premijerka primetila nakon ove posete, pojedini novinari nisu put Blaca krenuli da bi videli šta je urađeno i koliko je život tamošnjih stanovnika unapređen, već su uputili samo jedno pitanje - ono koje se tiče njih samih.

 

-Danas u selu Svarče, opština Blace, došli iz N1 da me pitaju zašto "targetiram" medije i kada ću da prestanem. Potegli do Blaca, a da nijedno jedino pitanje o tom selu, školi koju smo obišli, projektu koji smo predstavili, nisu imali - pa čak ni reda radi, navela je na Tviteru Ana Brnabić. 

Ona dalje ocenjuje da je "egocentrizam i narcisoidnost tajkunskih medija (u vlasništvu tajkuna Šolaka - kome sada i sveću pale da mu se zahvale što su "slobodni", a što je ludilo po sebi) na maks-maksimumu.

-Sami sebi su vest, sami sebe proglašavaju za žrtve, šta god da neko kaže - "napad" je na njih. 

A šta je "napad" - kad ih citirate, emitujete delove njihovog programa, pokažete naslovne strane njihovih novina? Pa ako se stide tih naslovnih strana, ako se stide svojih emisija, svojih voditelja - pa ko je za to kriv i čiji je to problem? Vidite, da bude jasno: neću stati. Mogu da budem "mali Šešelj", homopremijerka, Čale, mutava... samo vi napred, ja se borim protiv licemerja i laži, protiv interesa tajkuna koji bi da vrate nekadašnju vlast (a to je celokupna današnja opozicija) da bi mogli da kupe još neki klub u Primijer ligi ili vilu u Majamiju, poručila je premijerka Brnabić.

 

 

Podsetimo, na naslovnoj strani opozicionog medija "Danas" osvanula je skandalozna naslovna strana sa naslovom "Ana Brnabić do sada u najžešćem obračunu sa Danasom, Novom i televizijom N1: Premijerka ugrožava bezbednost novinara" uz karikaturu premijerke, koja Anu Brnabić predstavlja kao Vojislava Šešelja.

Očigledno ih je zabolela premijerkina analiza medija, jer im je poslužila kao ogledalo. Ona je pokazala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama dnevnika Danas i NovaS, što su ti, tajkunski mediji, doživeli kao ugrožavanje bezbednosti novinara. 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike