Zamislite licemerje tih ljudi: Petković o sednici o KiM koju su napustili Obradović, Milica Stamenkovski, poslanici Vuka Jeremića

11.04.2023

10:50

0

Predstavnici DSS-a nisu bili na sednici, a toliko govore o KiM, rekao je Petković

Zamislite licemerje tih ljudi: Petković o sednici o KiM koju su napustili Obradović, Milica Stamenkovski, poslanici Vuka Jeremića
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ocenio je da su poslanici opozicije juče napustili sednicu Odbora za KiM po unapred pripremljenom scenariju sa ciljem da se obesmisli ta sednica.

"Zamislite licemerje tih ljudi, predvođenih Boškom Obradovićem, Milicom Stamenkovski, poslanicima Vuka Jeremića. Predstavnici DSS-a nisu bili na sednici, a toliko govore o KiM. Ali su zato posle bili na nekakvoj konferenciji, za koju se ispostavilo da je ceo taj događaj bio isceniran, sinhronizovan, i pripremljen sa namerom da se obesmisli sednica Odbora za KiM", rekao je Petković za TV Prva.

Dodao je da je predstavnike opozicije najviše zabolelo što se on pojavio na sednici Odbora za KiM i što je održana. 

"Mi nemamo šta da krijemo, borimo se svakog dana za KiM. Uspeli smo da izvučemo maksimum u gotovo nemogućim uslovima i uspeli smo to u Ohridu i Briselu. I kada govorimo o ovom aneksu, implementacionom planu, predsednik Aleksandar Vučić ništa nije potpisao niti se usmeno saglasio. Rekao je da u implementaciji idemo do naših crvenih linija, a to je da nikada nećemo dozvoliti da Kosovo postane član UN, niti ćemo ga priznati", poručio je Petković.

Sednica zatvorena za javnost zbog poverljivosti

On podseća da je predsednica Zavetnika Stamenkovski Đurđević, kao zamenica predsednica Odbora za KiM, tražila hitno zakazivanje sednice Odbora, te da je predsednik Odbora Milovan Drecun odmah zakazao sednicu za  ponedeljak, koja je bila zatvorena za javnost zato što je Petković na njoj predstavljao Izveštaj za KiM i govorio o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu i svemu onome što o čemu se razgovarali u Ohridu. 

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je sednica bila zatvorena zato što tu ima poverljivih stvari kada je reč o izveštaju i kada je reč o namerama Srbije šta će činiti u budućnosti po pitanju dijaloga. 

"Nećemo da otkrivamo našu poziciju Aljbinu Kurtiju. Nećemo da otkrivamo mnoge stvari koje činimo za srpski narod na KiM da ne dovodimo u pitanje njihov život i opstanak, kao i opstanak svih tih projekata koje uspevamo da sprovedemo na KiM, jer ulažemo više novca u KiM, nego u prethodnih 40 godina", rekao je Petković. 

On dalje navodi da je Drecun otvorio sednicu, govorio dva minuta i da su ga odmah prekinuli lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnika tražeći dopunu dnevnog reda. 

"Oni su počeli da skaču, preglasavaju sve članove Odbora. Niko ne zna šta su želeli. U jednom trenutku Boško Obradović rekao je da su došli da čuju o francusko-nemačkom planu, a ja u ruci držim predlog EU, aneks o kome se razgovaralo u Ohridu i to mogu da potvrde svi članovi Odbora koji su bili prisutni. Pa u ruci držim ta dokumenta o kojima želiš da razgovaramo, o čemu se ovde radi?", navodi Petković.

Ocenio je da je to što se događalo na sednici Odbora za KiM posebna sramota.

"Dok napadaju Srbe bez razloga iz čista mira, opozicija uopšte ne haje kako ljudi žive i šta se dešava na KiM, na sve načine Kurti pokušava da protera naš narod i izazove sukobe, dok mi čuvamo mir, gledamo kako da sačuvamo naš narod i da obezbedimo bolji život i prosperitet, ne samo građanima na KiM, već i cele Srbije, kao i da obezbedimo mir na celom Zapadnom Balkanu u ova teška vremena", rekao je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike