"Na današnji dan javni dug Srbije iznosi 51,5 odsto": Vučić poručio - Srbija nastavlja da radi, gradi i sanja velike snove

01.04.2023

19:16 >> 22:12

0

Autor: 24sedam

Javni dug Srbije iznosi 51,5 odsto, što je bolje nego u preko 92 odsto zemalja Evropske unije

"Na današnji dan javni dug Srbije iznosi 51,5 odsto": Vučić poručio - Srbija nastavlja da radi, gradi i sanja velike snove
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Na današnji dan javni dug Srbije iznosi 51,5 odsto, što je bolje nego u preko 92 odsto zemalja Evropske unije, izjavio je je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija ulaže više nego 90 odsto njih u putnu i železničku infrastrukturu, što je uspeh države, ali i svih naših građana.

- Država nije igračka. Država je svetinja koju moramo da čuvamo. Država je nešto što moramo da pazimo. Samo uspešna država, koja je odgovorna i ozbiljna, ima odgovorno i ozbiljno rukovodstvo, može da gradi svoju zemljlu, a da istovremeno ne povećava javni dug - poručio je predsednik na ceremoniji otvaranja deonice auto-puta E-763 "Miloš Veliki" Novi Beograd – Surčin.

 

 

Zato je, kaže, važno da vodimo odgovornu politiku i u budućnosti, uz tim ljudi koji želi i sanja velike snove.

- Da objasnim ljudima značaj ovih 9 kilometara Novi Beograd-Surčin. To je žila kucavica za Beograd. Čestitam svim ljudima u Beogradu i Srbiji ovo je mnogo važno jer kada gradimo time povećavamo bruto domaći proizvod, stvaramo uslov da plate i penzije budu veće - izjavio je predsednik i dodao da ćemo nastaviti da sanjamo i borimo se.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike