Prozapadna propagandna mašinerija se obračunava sa neistomišljenicima: Šta se krije iza presude Draganu Vučićeviću?

01.04.2023 | 14:30

Autor: Redakcija 24sedam

Glavni urednik Informera je istakao da će čim započne izdržavanje kazne stupiti u štrajk glađu, koji će trajati sve dok se ne ispune dva njegova zahteva

Copyright 24sedam

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević održao je juče konferenciju za medije povodom odlaska u zatvor u ponedeljak, 3. aprila 2023. godine. On će služiti zatvorsku kaznu zbog “uvredljivih tvitova” o Jugoslavu Ćosiću i Žaklini Tatalović.

- Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor. Sada ukazujem da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici. Neke sudije me politički ostrašćeno mrze, evo može i advokat Boris Bogdanović da potvrdi - rekao je Vučićević i dodao:

24sedam
 

- Niko ne sme da ide u zatvor zbog nečega što misli i što je izgovorio! Ja sam danas, prema po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića, ali i Žakline Tatalović, koja je na skandalozan način postala pravosnažna, kao i Dragana Spasića iz Trgovišta, višestruko osuđivani kriminalac!?! Zbog čega?! Jesam li ubio nekoga, opljačkao nekoga?! Nisam! Šta bi bilo da ovakav poziv za zatvor stigne i na adrese nekih drugih novinara!?

Štrajk glađu do ispunjenja dva zahteva

Glavni urednik Informera je istakao da će čim započne izdržavanje kazne stupiti u štrajk glađu, koji će trajati sve dok se ne ispune dva njegova zahteva - da se naloži revizija sudskog postupka i da se pokrene zakonska inicijativa za dekriminalizaciju uvrede.

- Ja se ovde i danas ne borim samo za sebe već za sve kolege novinare i urednike. Niko više i nikada ne sme u zatvor zbog svog stava i mišljenja. Toga nema nigde u Evropi, u svim evropskim civilizovanim državama uvreda je odavno dekriminalizovana - rekao je Vučićević.

24sedam
 

Glavni urednik Informera se zahvalio na podršci koju je dobio od jednog dela novinara u Srbiji.

- Hvala kolegama koji su me podržali, hvala i onima koji likuju, koji se vesele. Može da zaigra mečka i pred njihovim vratima. Držim reč da u ponedeljak idem u zatvor, 03. aprila ujutru između 9 i 10 časova ujutru otići ću na izdržavanje kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici – kazao je on.

Prozapadni mediji služe samo za propagandu

Ipak, najzanimljivije je to što jedan deo novinarske profesije ne samo da nije osudio presudu, ili barem izrazio solidarnost sa Vučićevićem, nego je praktično slavio što njihov kolega zbog svojih stavova ide iza rešetaka.

Radi se o novinarima levo-liberalne provenijencije koji bi, barem na osnovu toga što konstantno govore o neophodnosti tolerancije, trebalo da budu tolerantni prema različitim mišljenjima i stavovima. To u realnosti, naravno, izgleda sasvim drugačije. Ne samo da će zbog krivičnih prijava nekih od njih Dragan J. Vučićević završiti u zatvoru, nego se njihovi istomišljenici raduju zbog toga. 

24sedam
 

Radi se, naime, o globalnom fenomenu u svetu novinarstva u kojem novinari globalističkih, levo-liberalnih mejnstrim medija koriste sva sredstva kako bi se obračunali sa neistomišljenicima njihovih političkih gospodara.

Treba se samo setiti cenzure i antikampanje protiv Donalda Trampa u SAD prethodnih nekoliko godina, koja se ovih dana nastavlja plasiranjem priča koje bi trebalo da rezltiraju hapšenjem 45. američkog predsednika.

Uvek protiv srpskih interesa

Globalistički centri moći su još devedesetih godina prošlog veka od medija napravili propagandnu mašineriju koja nije služila za informisanje javnosti, nego je postala čisto propagandno oružje vladajućih struktura. To su Srbi veoma dobro osetili na svojoj koži kada su svi zapadnjački mediji svakodnevno širili ogoljene laži o našem narodu.

24sedam
 

Tako i danas, zapadnjačke propagandne ekspoziture u Srbiji najmanje služe za informisanje građana Srbije. Njihova jedina svrha je plasiranje antisrpske propagande i napad na one koji ne dele njihove stavove.

Vučićević se samo našao na njihovom putu i zbog toga mora da ispašta. Zbog toga svi slobodoumni novinari, kao i građani Srbije, slagali se sa glavnim urednikom Informera ili ne, zarad demokratskih principa i ljudskih prava, treba da stanu uz Dragana Vučićevića. Ukoliko to ne urade, sutra bilo ko može da se nađe na meti zapadnjačke propagandne mašinerije i da prođe i gore nego glavni urednik Informera.

BONUS VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/07/01/64c4e9adb45738d81958c1fc/uhd/64c4e9adb45738d81958c1fc.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c1fc",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1063946_th_1659030051.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam