Vučić: Ponosan sam na samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku Srbije

31.03.2023

19:24

0

Odgovaram samo narodu, poruka je bila šefa države između ostalog

Vučić: Ponosan sam na samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku Srbije
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na politiku koju Srbija vodi - samostalnu, nezavisnu i slobodarsku i da mu ne pada napamet da se pravda svom stranačkom kolegi Draganu Šormazu niti bilo kome sličnom zbog politike koju vodi, već da samo odgovora narodu.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Dragana Šormaza iz SNS da su neprihvatljiva njegova, Vučićeva, opravdanja za neuvođenje sankcija Rusiji, rekao da nije video tu izjavu, ali da je stranka koju vodi demokratske orijentacije i da svako ima pravo na svoje mišljenje, iako nije uobičajeno da se izlazi u javnost i kritikuje predsednik stranke.

"Ali zbog toga neće imati bilo kakve posledice. Kod nas niko nije imao, mi ne izbacujemo ljude kao u nekim navodno demokratskim strankama", naglasio je Vučić.

Kaže da se u Srbiji svi razumeju u politiku, to jest vođenje države i fudbal.

"Razumem da Šormaz zna bolje od mene kako se vodi država, samo je u jednoj reči pogrešio, ako sam dobro razumeo pitanje da je rekao da ono što govorim ne može da opravda neuvođenje sankcija, to je da nije razumeo da se ja ne pravdam ni njemu, niti bilo kome drugome, zbog politike koju vodim. Moje je da izađem pred građane Srbije, a ne da se pravdam njemu. Ima pravo da me pobedi na skupštini stranke ili na izborima ili svakom drugom mestu - otvorena utakmica", poručio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike