Vučić: Pre 24 godine umrlo međunarodno pravo, ali srpski duh nisu slomili! (VIDEO)

25.03.2023

16:48

0

Predsednik je istakao da Srbija gleda u budućnost i zato želi da sačuva mir

Vučić: Pre 24 godine umrlo međunarodno pravo, ali srpski duh nisu slomili! (VIDEO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče na obeležanju 24. godišnjice NATO agresije na SRJ u Somboru da je pre 24 godine umrlo savremeno međunarodno pravo i poručio da su tada sile pokušale da slome srpski duh, ali ga, kako je rekao, nisu slomili i nikada ga neće slomiti.

- Dvadeset četiri godine od kada je počela agresija na SRJ  u Somboru nas posle 24 godine ubedljivo ima najviše, to govori nešto loše i nešto dobro. I upravo zbog toga sam odlučio da ne čitam lepo sročene i pripremljene govore. Prvi put kada vam se obraćam na ovaj važan dan, želim da govorim iz srca i ono što mislim i da ne dozvolim da me emocije u potpunosti savladaju i time nanesem neku štetu našem narodu i našoj zemlji - rekao je sinoć Vučić.

Istakao je da je pre 24 godine konačno umrlo savremeno međunarodno pravo i to, kako je rekao, zvuči kao nevažna birokratska rečenica, ali to je mnogo više od toga. 

- Od tada više ništa što se u svetu događa ne može da bude gore od onoga što su učinili jednoj maloj zemlji koja je bila kriva samo, jer je želela da budemo svoj na svome, slobodna, slobodarska i kao takva nije se dopadala onima koji su 89. i 90. stvorili novi poredak u kome se samo oni pitaju za sve, a neposlušni da budu kažnjeni - rekao je Vučić.

 

 

Rekao je da su oni uspeli da razore Sovjetski Savez, nastavili sa Jugoslavijom, a onda je, kaže, došla na red "neposlušna Srbija koja nije htela da prihvati diktate".

Nećemo nikakve sukobe, ali nikada i nikome nećemo dati svoju zemlju

Vučić je poručio u Somboru, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, da Srbija ne želi nikakve sukobe, ali da neće nikada i nikome dati svoju zemlju.

- Moja poruka vama je da - hoćemo mir, nećemo nikakve sukobe, ni sa NATO, ni sa bilo kim, ali vam svima lepo kažemo - čuvaćemo svoju zemlju. I kada vam kažemo šta su crvene linije, onda nemojte sa tim da se igrate i nemojte dalje da pritiskate, jer onda ćete dobiti odgovor ponosite, dostojanstvene i junačke Srbije, a naš odgovor je - ne damo Srbiju i nikada je nikome nećemo dati - poručio je sinoć Vučić.

Dodao je da nikome nećemo dati našu decu i da nikada nećemo zaboraviti sve koji su stradali u NATO bombardovanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike