Hag: Tužilaštvu će biti potrebno šest i po godina da ispita sve svedoke u procesu protiv bivših lidera OVK

20.03.2023

11:30

0

Optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, uhapšeni su 2020. godine, i od tada se nalaze u pritvoru u Hagu

Hag: Tužilaštvu će biti potrebno šest i po godina da ispita sve svedoke u procesu protiv bivših lidera OVK
24sedam/Profimedia/scp-ks.org - Copyright 24sedam/Profimedia/scp-ks.org

Sudija u postupku protiv bivših lidera OVK zatražio je od Kancelarije specijalizovanog tužioca i advokatskih timova da skrati vreme određeno za iznošenje dokaza i iskaze svedoka, jer će prema procenama, tužilaštvu biti potrebno šest i po godina da ispita svih 312 svedoka, prenosi Ekonomija onlajn.

Odbrana bivših lidera OVK takođe je saopštila da ako se svedoci tužilaštva upute na odbranu samo na jednog od optuženih, drugi advokatski timovi ga neće ispitivati.

Advokatski tim Hašima Tačija je takođe rekao da bi vremenske procene predstavljene svedocima odbrane mogle da budu smanjene.

Protiv bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, bivšeg lidera DPK-a Kadrija Veseljija, bivšeg člana Generalštaba OVK Redžepa Seljimija i bivšeg portparola OVK Jakupa Krasnićija iznete su optužbe za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Oni su uhapšeni 2020. godine, i od tada se nalaze u pritvoru u Hagu.

Početak suđenja bivšem kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, bivšem lideru Demokratske partije Kosova Kadriju Veseljiju, bivšem članu Generalštaba OVK Redžepu Seljimiju i bivšem portparolu OVK Jakupu Krasnićiju zakazano je za 3. april. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike