Kurti besan posle sastanka u Ohridu: Vučić neće ništa da potpiše

19.03.2023

00:12

0

Premijer privremenih prištinskih institucija požalio se na konferenciji za novinare nakon maratonskih razgovora u Ohridu da predsednik Srbije neće ništa da potpiše

Kurti besan posle sastanka u Ohridu: Vučić neće ništa da potpiše
Aljbin Kurti - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti požalio se na konferenciji za novinare nakon maratonskih razgovora u Ohridu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće ništa da potpiše.

- Došli smo u Ohrid da potpišemo osnovni sporazum sa aneksom implementacije. Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma. Druga strana, kao i na poslednjem sastanku u Briselu 27. februara, beži od potpisivanja. Sada sa aneksom. Na EU je da pronađe mehanizam da status ovog sporazuma bude pravno obavezujući - rekao je Kurti.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Ohridu izvojevao veliku pobedu za Srbiju, što je svojom izjavom potvrdio i Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, koji je objasnio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pristao da formira Zajednicu srpskih opština.

Borelj je posle sastanka u Ohridu rekao da je tzv. Kosovo prihvatilo da odmah krene u proces uspostavljanja garancija i odgovarajućeg nivoa samouprave za Srbe na Kosovu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike