Vučić: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta

17.03.2023

17:56

0

Vučić je dodao i da pozicija Srbije nije idealna, jer je to "njihovo čedo i oni moraju da ga ljuljaju i čuvaju"

Vučić: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Zajednica srpskih opština može da se formira samo na osnovu četiri dokumenta koja su potpisana, a to su dokumenti o upravljačkom timu, principima, implemenatacioni i osnovni, odnosno prvi sporazum.

"Sva četiri su potpisana i njihov sadržaj mora da bude ispunjen. A njihove fantazmagorije o danskim, švedskim i drugim modelima, nisam naročito zainteresovan, zainteresovan sam za ono što je potpisano da bude ispunjeno", rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara povodom predloga 15 evropskih modela za formiranje ZSO koje spominje Aljbin Kurti i da li je Upravljački tim dao Miroslavu Lajčaku ovlašćenje da to može da predlaže.

Vučić je naveo i da ne misli da je Lajčak to na taj način rekao, jer ga je za to pitao, ali je naveo i da bez obzira na to šta neko proučava i da li želi da obesmisli, ZSO mora da ide u skladu sa onim što je potpisano.

On je ocenio i da ako neko traži dovoljan razlog da bi se Srbija za nešto okrivila to će uvek naći i dodao: "Nisu vam potrebni neki novi modeli, nemojte da se mučite da izmišljate ono što nema veze sa istinom".

Vučić je dodao i da pozicija Srbije nije idealna, jer je to "njihovo čedo i oni moraju da ga ljuljaju i čuvaju".

Rekao je da je Srbija uvek u težoj poziciji, a oni koji podržavaju integritet Srbije imaju svoje probleme.

"Tako da smo ostali između čekića i nakovnja, ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način i moći ćemo da se ponosimo ovakvim kompanijama i u budućnosti, jer i njihov uspeh, uvek uspeh Srbije", rekao je predsednik u Inđiji tokom posete Sremskom okrugu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike