Predsednik Vučić: Obećavam da nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, sve stranačke organe SNS biraćemo 27. maja

10.03.2023

16:43

0

Autor: Ekipa 24sedam

Predsednik Vučić govorio je o svim političkim pritiscima na Srbiju i aktuelnim dešavanjima u svetu

Predsednik Vučić: Obećavam da nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, sve stranačke organe SNS biraćemo 27. maja
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U Beogradu je održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, kojoj su prisustvovali predsednik Aleksandar Vučić, kao i funkcioneri stranke Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Ana Brnabić, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Petar Petković, Siniša Mali...

Od 17 časova počela je i sednica Glavnog odbora.

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti i najavio da krajem aprila raspisuje stranačke izbore.

- Biraćemo sve stranačke organe 27. maja - rekao je on.

Rekao je da nas čeka težak period i pojačani pritisci oko KiM.

- Neki neće da sprovedu ZSO. Suočavaćemo se sa velikim pritiscima, a u jeku sve toga oni su im dali viznu liberalizaciju. U narednom periodu ćemo biti pod dodatnim pritiscima - dodao je on.

24sedam/Goran Sivački
 

Podsetio je da postoje oni koji bi Srbiju da uvuku u sukob sa NATO i da u tome očigledno imaju podršku dela Međunarodne zajednice.

- Ma koliko se trudili da se to dogodi, ja vam kažem da se to neće dogoditi. Ni poniženje, ni kapitulacije, ni predaje neće biti. Spremamo se za razgovore u ponedeljak i utorak. Posle toga idem u Ohrid. Verujte, ne znam ni zašto razgovaramo. Da priznamo Kosovo? Džaba ste krečili - poručio je on.

24sedam/Goran Sivački
 

Kako je objasnio, neophodno je krenuti u određenu vrstu prirema, budemo otvoreni za stvaranje "Narodnog pokreta", okupe se svi koji žele noramalnu i pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne odluke.

- Ovo je važno jer ćemo biti pritisnuti sa dva pola političke scene na koje različite spoljne opcije imaju uticaj. Mi ćemo biti jedina suštinski i originalno srpska opcija. Kad kažem srpska, mislim građana Srbije. Ne mislim samo nacionalna, već ona koja će misliti o interesima Srbije, a ne bilo koga sa istoka ili zapada, uz sve poštovanje naših partnera i na istoku i zapadu - rekao je.

Uputio je naprednjacima molbu da se pripreme za period koji nije lak za našu zemlju i poručio da će od sutra obilaziti sve okruge po Srbiji.

- Najveći deo odgovornosti je na nama. Do sada smo sve probleme uspevali da savladamo i postignemo dobre rezultate. Nemojte da sada pokleknemo i napravimo greške kakve nismo prethodnih 10 ili 11 godina. Živela Srpska napredna stranka, živela Srbija - završio je obraćanje predsednik Vučić.

Posle govora predsednika Vučića, predstavnici medija su zamoljeni da napuste sednicu, jer je njen nastavak zatvoren za javnost, a kada se ona završi, sledi novo obraćanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike