Zoran Stevanović, jedan od Dodikovih toksičnih jastrebova, podzemnim radovima pokušava da potkopa političku i bezbednosnu situaciju u Srbiji

05.03.2023

14:53

0

Ne radi se ni o kakvoj slučajnosti, već vrlo složenom toksičnom planu

Zoran Stevanović, jedan od Dodikovih toksičnih jastrebova, podzemnim radovima pokušava da potkopa političku i bezbednosnu situaciju u Srbiji
Copyright Printscreen/slobodanvaskovic.blogspot

Slobodan Vasković u najnovijoj kolumni piše da Zoran Stevanović, jedan od Dodikovih najznačajnijih toksičnih jastrebova, podzemnim radovima pokušava da potkopa političku i bezbednosnu situaciju u Srbiji. 

1. Milorad Dodik, lažni predsednik RS, napada svim sredstvima, posebno podzemnim zvanični Beograd. Njegov glavni cilj je pokušaj teške destabilizacije Srbije, a trenutni prioritet mu je rušenje napora da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština (ZSO), koja bi u potpunosti zaštitila Srbe u toj zemlji.

2. Ne radi se ni o kakvoj slučajnosti, već vrlo složenom toksičnom planu po kojem deluju on i njegovi antisrpski, antiljudski, anticivilizacijski kriminalni, zločinački  jastrebovi kojima se okružio.

3. Nije slučajno da Dodik već godinama govori da će “ZSO biti isto što i Republika Srpska”, koja je pod njegovim autokratskim, kriminalnim i antinarodnim upravljanjem, nažalost, postala jedna od najcrnjih rupa u Regionu. To poređenje uopšte nije tačno niti je uporediva RS sa ZSO, ali Dodik je, godinama udarajući po ZSO, gotovo uspeo u svom naumu - da ne dođe do njenog formiranja.

4. Kosovski premijer Aljbin Kurti (kao i albanski politički predstavnici koji su vodili Kosovo pre njega) maksimalno je koristio (koristili su) Dodikove podle izjave i poređenja RS sa ZSO kako bi negirao i pomisao njenog formiranja.

5. Nakon što je Srbija dobila garancije SAD-a, EU, Nemačke i Francuske da je formiranje ZSO uslov da se krene sa realizacijom Nemačko-Francuskog plana, Dodik je napao javno Srbiju o čemu sam detaljno pisao. 

6. Učinio je to beskrupulozno, sasvim svesno pokušavajući da uruši formiranje ZSO, samim tim i Nemačko-Francuski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine koji bi, izvan svake razumne sumnje, doveo do izolacije Srbije.

7. Njegovi podmukli udari su prepoznati na svim meridijanima i paralelama, poznato je i ko stoji iza njega u tim nečasnim namerama, ali to Dodika neće sprečiti da nastavi dalje, jer je sluga antisrpkih snaga, neprijatelja Srbije i, trenutno, njihov najeksktremniji borbeni ovan.

8. Istovremeno, njegovi antisrpski kerberi sa delom podzemnih struktura, primarno Narko klanovima (akcenat je na Kavčanima), kao i ultradesničarima pokušavaju da podriju situaciju u Srbiji, prvenstveno bezbednosnu i političku i rovare vrlo sistematično gde god mogu.

9. Jedan od tih otrovnih teško kriminalizovanih, zločinačkih jastrebova je Zoran Stevanović. Gladni, aktuelni šef “Alumine”, bivši gradonačelnik Zvornika, koji je taj grad pretvorio u ovdašnji Medelin, jer je, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom, u vrhu Kavačkog klana u Republici Srpskoj. Prošvercovali su ko zna koliko tona droge koja se prodala u zemljama EU, a manji deo u Regionu.

10. Stevanović je jedna od Dodikovih glavnih poluga za podzemno delovanje u Srbiji, a posebno koristi situaciju što živi u Loznici, kao i njegov glavni zelenaš i saučesnik u dilovanju narkotika Nedeljko Radić Struja, čijeg je bliskog člana porodice nedavno uposlio u MUP-u RS.

Struja je to “zaslužio”, jer je toliko nedela sa Stevanovićem počinio da im se ni broja ne zna, a među tim nedelima su i mrtve glave o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Zelenaši Mafijaša Zorana Stevanovića Gladnog, Bibi i Struja, oterali Miroslava Mikelu Tekića u smrt; Pod pritiskom Bibija i Struje mladić je izvršio samoubistvo, a Stevanović sve zataškao”! (08.05.2021.)

11. Upravo je Stevanovićevo intenzivno neprijateljsko delovanje u Srbiji jedan od razloga zbog kojeg su on i njegov saučesnik Gordan Pavlović, mimo svih zakonskih normi, dobili na upravljanje najznačajniju fabriku u RS - “Aluminu” koja već trpi teške potrese i krenula je da pada u svim značajnim poslovnim segmentima. I to za samo sedam dana koliko je u njihovoj vlasti!!!

12. Pre nego nastavim o neprijateljskom delovanju Stevanovića protiv Srbije da navedem probleme sa kojima se suočila “Alumina”, nakon što je teškim kriminalnim radbnjama i uz podršku korumpiranog pravosuđa, imenovan na njeno čelo.

-Tržište kupaca i dobavljača je katastrofalno reagovalo na imenovanje Stevanovića za predsednika uprave, zato što je ocenjeno (sasvim ispravno)  da je reč o teškom involviranju ličnih interesa i koruptivnih aktrivnosti domaćeg pravosuđa i institucija vlasti, te da je politika pogazila sve zakone kako bi firmu podredila narko firmi “Pavgord” čiji je vlasnik Pavlović, a zbog čega je Stevanović i imenovan.

-Odmah po imenovanju, brojni dobavljači traže hitna plaćanja svojih isporučenih roba i usluga, jer sumnjaju da Fabrika uskoro neće biti u mogućnosti da ih izmiri; Istovremeno, kupci proizvoda “Alumine” postavljaju pitanje hoće li fabrika moći da opstane, da li je siguran dobavljač i počeli su već da traže alternativna rešenja.

-Reč je o svetski poznatim kompanijama, koje naročito brine što je Stevanović došao na čelo sa jasnom namerom da Fabriku preda firmi “Pavgord”, a, takođe, mnogi smatraju da će “Alumina”, zbog Dodikove antipolitike, kojom dominiraju mržnja, šovinizam, nasilje, nepoštovanje zakona, donošenje drakonskih akata usmerenih protiv svih građana koji dramatično slobodu govora svode na nulu, završiti na “crnoj listi”, odnosno da će biti zabranjeno poslovanje sa njom.

-Zasad je nesporno da je “Alumina” na korak od toga da pređe u okrilje firme “Pavgord”.

-Uz navedeno, primećeni su ogromni finansijski odlivi koji su rezultat turbulencija i u narednom periodu upitna je likvidnost “Alumine”, po prvi put nakon više od pet godina.

-Radnici su u velikom strahu od otpuštanja i Stevanović je sada već u problemu, jer ne zna da li će sledeća plata biti isplaćena na vreme. Kako stvari stoje, teško, vrlo teško!

13. Zasad toliko o “Alumini”, a Stevanovićevi udari na Srbiju nisu počeli juče, već traju godinama i nisu samo prebacivanje narkotika u tu zemlju, već su garnirani izuzetno teškim optužbama na račun zvaničnog Beograda.

14. “Kada bi Srbija počela da isplaćuje naknadu za korišćenje hidropotencijala reke Drine, to bi pomoglo otvaranju novih radnih mesta u BiH”, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE), 30.11.2020., Zoran Stevanović, tada načelnik Opštine Zvornik.

Najmanje je Stevanoviću “do novih radnih mesta u BiH”, već je smatrao da bi se on našao u raspodeli tog novca, preciznije njegovom otimanju.

15. Njegova izjava je nesuvisla, jer Srbija i BiH nisu postigle dogovor o granici, zbog čega je upravo reč o otrovnoj streli ka zvaničnom Beogradu.

16. U poslednjih 17 godina Zvornik je od Srbije dobio bespovratna sredstva u iznosu od oko milion evra za projekte poput obnove mosta i doma zdravlja. Iako Stevanović smatra da je taj novac „neka satisfakcija“, za njega bi značajniji bio redovan prihod u budžet od očekivane naknade.

“Naš redovan prihod treba da bude, pa nek se počne isplaćivati od sutra, nije bitno, nek se počne plaćati od 2021. godine, ali da znamo da računamo na to”, rekao je tada Stevanović.

17. Nema dileme da je Stevanović sebe video u novcu koji pominje, jer upravo on ima veliki broj firmi na području Zvornika koje pokrivaju gotovo sve segmente rada sa Gradom; Ako nisu firme u njegovom vlasništvu, jesu od kriminalnih bandita koji haraju tim gradom i njemu su direktno podređeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike