Predsednik u radnoj poseti Kataru: Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje

04.03.2023

11:09

0

Tokom posete, Vučić će imati i bilateralni sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, što će biti njiihov prvi susret

Predsednik u radnoj poseti Kataru: Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje
Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u radnu posetu Dohi, što će biti njegova prva poseta Kataru.

Predsednik Vučić prihvatio je poziv emira države Katar, Njegovog Visočanstva šeika Tamim bin Hamada Al-Tanija, da učestvuje na 5. Konferenciji Ujedinjenih nacija na nivou država i vlada, koja će se održati od 05. do 09. marta u Dohi. 

Tokom posete, Vučić će imati i bilateralni sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, što će biti njiihov prvi susret. Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo. 

U oktobru 2021. godine, država Katar učestvovala je na svečanom otvaranju Samita pokreta nesvrstanih u Beogradu, kojim je obeležena 60-godišnjica prve konferencije ovog pokreta.
Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike