Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji (FOTO)

02.03.2023

19:26

0

Najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena, prema njenim rečima pokrenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji (FOTO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je večeras poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je na tribini “Žene-energija koja pokreće svet” koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

- One se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS - rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena.

Najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena, prema njenim rečima pokrenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćajući se prisutnim ženama u Centru za kulturu “Vlada Divljan” potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je ponosan što je deo vlade čiji je predsednik žena, što žene čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

- I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece - poručio je on i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

Tribini su prisustvovale i ministarke Maja Gojković, Maja Perović, Darija Kisić.

U zabavnom delu programa učestvovali su solistkinja opere u Srpskom narodnom pozorištu Nataša Tasić Knežević, glumac Rastko Janković, grupa Trio Passage a organizovana je i modna revija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike