Zakazano vanredno zasedanje Narodne skupštine: Na dnevnom redu šest Predloga zakona

20.02.2023

12:40

0

Autor: I.K.

Poslanici će raspravljati o nekoliko predloga zakona koje je podnela Vlada Srbije, izveštajima poverenika, zaštitnika građana, Agencije za sprečavanje korupcije...

Zakazano vanredno zasedanje Narodne skupštine: Na dnevnom redu šest Predloga zakona
sednica Skupštine Srbije - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Predsednik skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je na zahtev 106 narodnih poslanika Drugo vanredno zasedanje parlamenta, za petak, 24. februar sa početkom u 10 časova. 

Za ovu sednicu predložen je dnevni red od 26 tačaka.

Kao prva tačka naći će se Predlog zakona o izmenama Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, koji je podnela Vlada, slede dalje po dnevnom redu: Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, pa Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Esvatini o kulturno-prosvetnoj saradnji, zatim Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Gabona u oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture, te Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Železnički koridor X u Srbiji okvirni sporazum - globalna kapija između Republike Srbije i Evropske investicione banke, te Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu (Železnički koridor X u Srbiji - deonica od Beograda do Niša) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji B između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, onda Izveštaj o radu za 2021. godinu i Izveštaj o sprovođenju aktivnosti iz Revidiranog Akcionog plana za poglavlje 23 - Potpoglavlje Borba protiv korupcije, pa Izveštaj o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2021. godinu, potom Redovan godišnji izveštaj Zaštitnika građana za 2021. godinu, te Redovan godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2021. godinu, Izveštaj o radu za 2021. godinu, koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije, Izveštaj o radu Agencije za energetiku za 2021. godinu, Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2021. godinu, Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2021. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 01.01.2021. do 31.12.2021. godine, Izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2021. godinu, Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2021. godinu, Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2021. godinu, Godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, Izveštaj o radu za 2021. godinu, koji je podnela Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Poslanici će raspravljati i o Predlogu kandidata za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije, koji je podnela ministarka pravde, kao i o dva Predloga odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine. 

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike